Влада Републике Српске усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске усвојила иформацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске разматрала је данас и усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.
„Приликом анализе постојећег стања и припреме рационализације, Министарство просвјете и културе у први план је ставило интересе дјеце и жељу да свим ученицима обезбиједи што боље услове за школовање, водило је рачуна о збрињавању кадра који би евентуално могао остати без посла а уједно су смањени непотребни трошкови“, рекао је министар просвјете и културе др Дане Малешевић.
Он је истакао да ће наставници који остану без посла бити распоређени у друге школе а наставницима без пуне норме, биће пронађена допуна норме у другим школама.

Погледајте комплетну информацију на страници Владе РС:

Влада Републике Српске – Министарство просвјете и културе

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]
Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Фото РТРС )

Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Видео )

Данас је у Дому синдиката одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић и предсједника гранских синдиката са премијерком Жељком Цвијановић и министрима у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем и Даном Малешевићем. Предсједник Владе [опширније]