Влада Републике Српске усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске усвојила иформацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске разматрала је данас и усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.
„Приликом анализе постојећег стања и припреме рационализације, Министарство просвјете и културе у први план је ставило интересе дјеце и жељу да свим ученицима обезбиједи што боље услове за школовање, водило је рачуна о збрињавању кадра који би евентуално могао остати без посла а уједно су смањени непотребни трошкови“, рекао је министар просвјете и културе др Дане Малешевић.
Он је истакао да ће наставници који остану без посла бити распоређени у друге школе а наставницима без пуне норме, биће пронађена допуна норме у другим школама.

Погледајте комплетну информацију на страници Владе РС:

Влада Републике Српске – Министарство просвјете и културе

Радионица „Примјена закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне закона о раду“

Едукација
На Јахорини се 7. и 8. јуна одржава радионица о теми „Примјена Закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне Закона о раду “  коју Савез синдиката Републике Српске [опширније]