Влада Републике Српске усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске усвојила иформацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске разматрала је данас и усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.
„Приликом анализе постојећег стања и припреме рационализације, Министарство просвјете и културе у први план је ставило интересе дјеце и жељу да свим ученицима обезбиједи што боље услове за школовање, водило је рачуна о збрињавању кадра који би евентуално могао остати без посла а уједно су смањени непотребни трошкови“, рекао је министар просвјете и културе др Дане Малешевић.
Он је истакао да ће наставници који остану без посла бити распоређени у друге школе а наставницима без пуне норме, биће пронађена допуна норме у другим школама.

Погледајте комплетну информацију на страници Владе РС:

Влада Републике Српске – Министарство просвјете и културе

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем