Влада Републике Српске усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске усвојила иформацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске разматрала је данас и усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.
„Приликом анализе постојећег стања и припреме рационализације, Министарство просвјете и културе у први план је ставило интересе дјеце и жељу да свим ученицима обезбиједи што боље услове за школовање, водило је рачуна о збрињавању кадра који би евентуално могао остати без посла а уједно су смањени непотребни трошкови“, рекао је министар просвјете и културе др Дане Малешевић.
Он је истакао да ће наставници који остану без посла бити распоређени у друге школе а наставницима без пуне норме, биће пронађена допуна норме у другим школама.

Погледајте комплетну информацију на страници Владе РС:

Влада Републике Српске – Министарство просвјете и културе

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона

Међународна сарадња
Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују у раду округлог стола о теми „ Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у [опширније]