Влада Републике Српске усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске усвојила иформацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације

Влада Републике Српске разматрала је данас и усвојила Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.
„Приликом анализе постојећег стања и припреме рационализације, Министарство просвјете и културе у први план је ставило интересе дјеце и жељу да свим ученицима обезбиједи што боље услове за школовање, водило је рачуна о збрињавању кадра који би евентуално могао остати без посла а уједно су смањени непотребни трошкови“, рекао је министар просвјете и културе др Дане Малешевић.
Он је истакао да ће наставници који остану без посла бити распоређени у друге школе а наставницима без пуне норме, биће пронађена допуна норме у другим школама.

Погледајте комплетну информацију на страници Владе РС:

Влада Републике Српске – Министарство просвјете и културе

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]
Регионална конференција „Будуће благостање држава Западног Балкана“ 6 – 8.јуни 2018. године, Београд

Међународна сарадња
Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић, учествоваће у раду Регионалне конференције о теми „Будуће благостање држава Западног Балкана“ коју организује Центар за социјалну политику – Регионална иницијатива Западног Балкана. Конференција ће се одржати [опширније]