Усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у предузећу “ Метал “ а.д. Градишка

Усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у предузећу " Метал " а.д. Градишка

Данас, 26. априла, одржани су преговори између представника руководства и синдиката у предузећу “ Метал “ а.д. Градишка. Преговорима је присуствовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

На преговорима је усаглашен Појединачни колективни уговор за запослене у овом предузећу. У оквиру Појединачног колективног уговора између осталог утврђено је и трајање годишњег одмора за запослене од 20 дана плус 1 дан за сваке три навршене године стажа, затим накнада регреса за кориштење годишњег одмора у висини најниже плате у Републици Српској, тј. 410.00 КМ, као и увећање плате по основу минулог рада у висини од 0,5% за сваку годину стажа.

Утврђена је висина регреса у износу од 410,00 КМ, као и увећање плате по основу минулог рада од 0,5%

Ово је први Појединачни колективни уговор у овој области који је усаглашен након доношења новог Закона о раду. Предсједник Пеулић је изразио задовољство квалитетом социјалног дијалога у овом предузећу, те истакао да се ради о озбиљном и одговорном послодавцу који поштује права радника.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!