Тодор Панић директор “ Витинке “ најбољи послодавац за 2017 годину

Тодор Панић директор " Витинке " најбољи послодавац за 2017 годину

Тодор Панић, генерални директор Фабрике природне, минералне и  изворске воде ,,Витинка,, а.д. Зворник, добитник је ,,Златне плакете,, као најбољи послодавац-директор у 2017. години, коју већ трећу годину бира и додјељује Синдикат пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске.

Златну плакету је у име  директора предузећа  Тодора Панића, уручио је предсједник гранског синдиката  Александар Томић, на свечаној сједници Републичког одбора , одржаној у Дому синдиката у Бањалуци,  Мирку Савићу,   директору маркетинга ове реномиране фабрике здраве природне воде.

Одржана свечан сједница Републичког одбора Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске

Предузеће ,, Витинка,,   је у конкуренцији неколико компанија из ових дјелатности освојило максималних 100 бодова, из чега  је сасвим  јасно да се ради о узорном  колективу у коме се поштују и стално унапређују стечена радничка и синдикална права.

Иако су били на вријеме позвани да присуствују овој свечаности, из њима знаних разлога сједници нису присуствовали ресорни министри Стево Мирјанић и Миленко Савановић, предсједниик  Привредне коморе Српске Борко Ђурић, као и предсједник Удружења послодаваца пољопривредне и прехрамбене индустрије РС Саша Тривић.

Свечаној сједници присуствовали су генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић, потпредсједник Савеза синдиката РС Драган Гњатић, као и већина предсједника гранских синдиката.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]