Тодор Панић директор “ Витинке “ најбољи послодавац за 2017 годину

Тодор Панић директор " Витинке " најбољи послодавац за 2017 годину

Тодор Панић, генерални директор Фабрике природне, минералне и  изворске воде ,,Витинка,, а.д. Зворник, добитник је ,,Златне плакете,, као најбољи послодавац-директор у 2017. години, коју већ трећу годину бира и додјељује Синдикат пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске.

Златну плакету је у име  директора предузећа  Тодора Панића, уручио је предсједник гранског синдиката  Александар Томић, на свечаној сједници Републичког одбора , одржаној у Дому синдиката у Бањалуци,  Мирку Савићу,   директору маркетинга ове реномиране фабрике здраве природне воде.

Одржана свечан сједница Републичког одбора Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске

Предузеће ,, Витинка,,   је у конкуренцији неколико компанија из ових дјелатности освојило максималних 100 бодова, из чега  је сасвим  јасно да се ради о узорном  колективу у коме се поштују и стално унапређују стечена радничка и синдикална права.

Иако су били на вријеме позвани да присуствују овој свечаности, из њима знаних разлога сједници нису присуствовали ресорни министри Стево Мирјанић и Миленко Савановић, предсједниик  Привредне коморе Српске Борко Ђурић, као и предсједник Удружења послодаваца пољопривредне и прехрамбене индустрије РС Саша Тривић.

Свечаној сједници присуствовали су генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић, потпредсједник Савеза синдиката РС Драган Гњатић, као и већина предсједника гранских синдиката.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]