Тане Пеулић посјетио ПРЕВЕНТ д.о.о. Сребреница

Тане Пеулић посјетио ПРЕВЕНТ д.о.о. Сребреница
Тане Пеулић посјетио ПРЕВЕНТ д.о.о. Сребреница

У уторак, 26.11.2019. године, одржан је проширени састанак синдикалног одбора Синдикалне организације ПРЕВЕНТ д.о.о. Сребреница. Састанку је присуствовао Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Милан Јовановић, повјереник за синдикалну канцеларију Сребреница, као и директор предузећа.

На састанку је разговарано о тренутном стању у предузећу, те о будућности предузећа. Чланови синдикалног одбора су изразили забринутост стањем у предузећу, посебно неуплаћивањем пореза и доприноса приликом исплате последње плате, те гласинама које се шире о могућности затварања предузећа и останка без посла већег броја радника.Такође, исказано је незадовољство према управи матичног предузећа која одбија присуство на заказаним састанцима, на које су уредно позвани како би пружили информацију о стварном стању у предузећу.

Директор предузећа је дјелимично упознао присутне о актуелној ситуацији, те најавио извјесну блокаду рачуна предузећа због одређених дуговања, што би могло у потпуности угрозити пословање и опстанак предузећа уколико се не постигне договор са матичним предузећем о новчаној позајмици.

Након исцрпне расправе а имајући у виду непостојање потпуних информација због непојављивања представника управе на састанцима, те оправдане забринутости радника за свој статус, донесен је следећи

ЗАКЉУЧАК

  1. Заказује се састанак синдикалног одбора за петак, 29.11.2019. године са почетком у 11.00 часова у просторијама Превент д.о.о. Сребреница. На састанак се позивају директор и представник управе Превент д.о.о Сребреница, те предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић. Тема састанка је

Стање у предузећу и будућност предузећа

  1. У случају поновног непојављивања представника управе на састанку, синдикални одбор ће о стању и односима у предузећу упознати представнике локалне заједнице, као и надлежних министарстава у владама Републике Српске и Федерације БиХ и затражити њихово активно учешће у рјешавању проблема у предузећу. Са стањем и односима у предузећу биће упознати и представници медија и шира јавност, а синдикални одбор ће у сарадњи са Синдикатом металске индустрије и рударства Републике Српске предузети све законима прописане активности у циљу заштите запослених радника.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!