Svečanom sjednicom obilježen Svjetski dan učitelja /prosvjetnih radnika

Intoniranjem himne Republike Srpske u Domu sindikata u Banjaluci otpočelo je obilježavanje Svjetskog dana prosvjetnih radnika

U Savezu sindikata Republike Srpske u Banjaluci obilježen je Svjetski dan učitelja. UNESCO je 1994. godine 5. oktobar proglasio za Svjetski dan učitelja, jer je na isti datum 1966. godine potpisana preporuka. Ovaj dan je prilika da Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS pokaže kako je rad učitelja/prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih i najbitnijih za ukupan razvoj  društva, te je potrebno da se kao takav cijeni i poštuje.

Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture je, obraćajući se novinarima u Banjaluci, rekao da bi položaj svih prosvjetnih radnika uvijek trebao biti bolji i zato će ovaj sindikat raditi na tome, kako bi se vratilo dostojanstvo svim prosvjetnim radnicima u Republici Srpskoj.

„Prosvjetni radnici svoj posao rade kvalitetno, što se vidi po učenicima koji izađu iz škole. Današnji dan se proslavlja u preko 100 zemalja, pa tako i u Republici Srpskoj. Sindikat će u narednom periodu istrajati na poboljšanju svih segmenata rada prosvjetnih radnika“, rekao je Dragan Gnjatić.

Učiteljica Božica Gligorić poručila je da je danas cilj, više nego ikad, da se ukaže na značaj i važnost učiteljskog poziva za razvoj i prosperitet cjelokupnog društva.

„Učitelj svakom svojoj rječju, svojim djelom i cjelokupnom svojom pojavom vaspitno djeluje na mlade generacije. Otuda važnost i značaj ovog i te kako humanog poziva. Ja želim da svim svojim kolegama, prosvjetnim radnicima  čestitam današnji dan i da se danas više nego ikad osjećamo posebnim i jedinstvenim u ovom društvu“ , rekla je Božica Gligorić.

Iz Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS je poručeno da će istrajati u borbi za poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa svih zaposlenih u ovim oblastima i članova sindikata kako bi u narednom periodu dobili bolju i ljepšu Republiku Srpsku.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!