Штрајк до испуњења захтјева

Штрајк до испуњења захтјева
Штрајк до испуњења захтјева

Скупштина Синдиката правосуђа Републике Српске позива све раднике који су у штрајку, у складу са Законом о штрајку, да наставе своје активности и да не подлегну било којој врсти притиска од било кога, па ни Министарства правде Републике Српске. Још једном понављамо да су за нас у штрајку притисци очекивани и не могу допринијети рјешењу.

Подсјећамо, Рјешење о утврђивању минимума процеса рада за вријеме штрајка у институцијама правосуђа Републике Српске, које је донијело Министарство правде РС, за Синдикат правосуђа Републике Српске и даље је незаконито и није усклађено са одредбама Закона о штрајку и законским роковима за доношење истог и зато је Синдикат правосуђа РС покренуо процедуру доказивања.

Радници запослени у судовима, тужилаштвима и Правобранилаштву РС неће одустати од својих захтјева, јер се у овом тренутку боре за голу егзистенцију. Тренутно су у штрајку 32 синдикалне организације, а присутан је раст броја правосудних институција које улазе у штрајк, што потврђује одлучност запослених административних радника и техничког особља да истрају у својим захтјевима.

Штрајк у правосудним институцијама широм Српске проводи се у складу са Законом о штрајку. То значи да се поступа по предметима хитне природе; предметима у које су укључени малољетници; предметима којима је угрожена безбједност људи, имовине и здравља, поштујући људска права.

Синдикат правосуђа Републике Српске спреман је на наставак преговора, очекујући од стране ресорног министарства да прихвати озбиљност и апсолутну реалност захтјева запослених у институцијама правосуђа.

Синдикат правосуђа Републике Српске и Савез синдиката Републике Српске, у чијем саставу дјелујемо, стоји на располагању сваком свом члану који се у овом тренутку бори за своју егзистенцију.

ПРЕДСЈЕДНИК
Синиша Петровић с.р.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!