Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске поздравља Одлуку Владе РС о продужењу рока за усклађивање броја запослених у јединицама локалне самоуправе

Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, поздравља Одлуку коју је донијела Влада Српске на данашњој сједници, а односи се на доношење Измјена и допуна  Закона о локалној самоуправи РС,  које подразумјевају  продужење рока за усклађивање броја запослених  у органима јединица локалне самоуправе са бројем становника.

Рок за усклађивање  броја запослених у јединицама локалне самоуправе Републике Српске, данашњом одлуком Владе продужен је до 30. јуна 2021 године.

Подсјећамо, да је преговарачки тим  овог синдиката    разговарао са представницима Министарства локалне управе РС 31. јануара ове године и усагласио ово питање.

Захтјеви преговарачког тима су се односили на немогућност примјене члана закона који се односи на број запослених према броју становника одређене локалне заједнице.

На поменутим  разговорима Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, је успио договорити, оно је што је данас Влада одлучила.

То значи да нема отпуштања запослених у локалним самоуправама  у Републици Српској, те да је остављен довољан временски период у коме ће се изнаћи начини, како да се до 30. јуна  2021 године рјешавају евентуални  проблеми који се могу јавити након истека овог рока.

Синдикат локалне  самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, свим својим члановима стоји на располагању.

Саопштење за медије Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Репиблике Српске можете преузети овдје ( .пдф )

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња