Seminar o promociji i poboljšanju socijalnog dijaloga u Republici Srpskoj, Banja Luka, 3 – 4. jul

v
Seminar o promociji i poboljšanju socijalnog dijaloga u Republici Srpskoj

U Domu sindikata u Banjaluci, 3. i 4. jula 2018. godine, održaće se dvodnevni edukativni seminar o temi:,,SOCIJALNI DIJALOG, KAKO KORISTITI MEHANIZME MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE RADA ZA PROMOVISANJE SOCIJALNOG DIJALOGA,,.

Seminaru će prisustvovati i aktivno učestvovati u njegovom radu članovi Predsjedništva, izvršni sekretari i povjerenici Saveza sindikata Republike Srpske.

Cilj seminara da se diskutuje o ekonomsko-socijalnom položaju  radnika i njihovih porodica u Republici Srpskoj, sa posebnim osvrtom na posljedice Zakona o radu,   kao i  analizi primjene  Zakona o radu RS koju su sačinili pravni stručnjaci Saveza sindikata RS.

Svoje znanje i bogato iskustvo o ovim temama iz međunarodne perspektive, učesnicima seminara prenijeće Džef Volgt, ekspert međunarodnog prava iz Američkog centra solidarnosti.

Naravno, nezaobilazne teme biće socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje, te korištenje svih mehanizama i pozitivnih iskustava Međunarodne organizacije rada za promociju, odnosno poboljšanje socijalnog dijaloga među socijalnim partnerima u Republici Srpskoj.

Svoje znanje i bogato iskustvo o ovim temama iz međunarodne perspektive, učesnicima seminara prenijeće  Džef Volgt, ekspert međunarodnog prava iz Američkog centra solidarnosti.

Krajnji cilj seminara je kreiranje Platforme rada Saveza sindikata RS i Centra solidarnosti za 2019. godinu.

Seminar se održava uz podršku Američkog centra solidarnosti-Program za Balkan koji je otvorio svoju kancelariju u Beogradu za podršku sindikatima iz zemalja bivše Jugoslavije.

Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja