Састанак у предузећу “Космос” а.д. Бањалука

Састанак у предузећу “Космос” а.д. Бањалука
Састанак у предузећу “Космос” а.д. Бањалука

У предузећу “Космос” а.д. Бањалука јуче је одржан састанак представника синдиката са директором овог предузећа. На састанку је било ријечи о тренутном стању у овом привредном друштву и  плановима за наредни период.

Састанку су присуствовали Михајло Зрнић, предсједник Синдикалне организације “Космос”-а, Раденко Смиљанић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС, Тане Пеулић, секретар гранског синдиката и Душан Вјештица, генерални директор овог предузећа.

Предузеће “Космос” а.д. Бањалука тренутно запошљава 80 радника, има довољно налога за производњу,  плате се редовно исплаћују, као и заостале плате. У току је припрема комплетне документације за реорганизацију предузећа, по приједлогу Владе Републике Српске, као већинског власника предузећа.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Раденко Смиљанић је истакао да грански синдикат позива Владу Републике Српске да убрза процес изналажења стратешког партнера,  како би се обезбједио развој предузећа и очување постојећих радних мјеста.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!