Sastanak u preduzeću “Kosmos” a.d. Banjaluka

Sastanak u preduzeću “Kosmos” a.d. Banjaluka
Sastanak u preduzeću “Kosmos” a.d. Banjaluka

U preduzeću “Kosmos” a.d. Banjaluka juče je održan sastanak predstavnika sindikata sa direktorom ovog preduzeća. Na sastanku je bilo riječi o trenutnom stanju u ovom privrednom društvu i  planovima za naredni period.

Sastanku su prisustvovali Mihajlo Zrnić, predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmos”-a, Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS, Tane Peulić, sekretar granskog sindikata i Dušan Vještica, generalni direktor ovog preduzeća.

Preduzeće “Kosmos” a.d. Banjaluka trenutno zapošljava 80 radnika, ima dovoljno naloga za proizvodnju,  plate se redovno isplaćuju, kao i zaostale plate. U toku je priprema kompletne dokumentacije za reorganizaciju preduzeća, po prijedlogu Vlade Republike Srpske, kao većinskog vlasnika preduzeća.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Radenko Smiljanić je istakao da granski sindikat poziva Vladu Republike Srpske da ubrza proces iznalaženja strateškog partnera,  kako bi se obezbjedio razvoj preduzeća i očuvanje postojećih radnih mjesta.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!