Sastanak o Fabrici duvana Banjaluka u Vladi Republike Srpske

Sastanak u Fabrici duvana Banjaluka ( Foto RTRS )

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić i predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske Aleksandar Tomić zajedno sa predsjednikom sindikalne organizacije Miroslavom Marinkovićem prisustvuju sastanku koji se danas održava u zgradi Vlade Republike Srpske.

Cilj sastanka je  iznalaženje rješenja za probleme u ovom preduzeću, a pored menadžmenta preduzeća prisutni su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Vlasnik fabrike “ BULGARTABAK “ najavio je gašenje fabrike, a Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom „BULGARTABAK“.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić poručila je nakon sastanka da nema zatvaranja Fabrike duvana Banjaluka i nema otpuštanja radnika

Ona je naglasila da je od Vlade zatraženo da se prema ovom problemu jasno odredi, te da se stvore uslovi za proizvodnju i da se ni jedan radnik ne otpusti.

O ovom problemu će se raspravljati u četvrtak na sjednici Vlade Republike Srpske.

Poslednje vijesti

Regionalna konferencija „Buduće blagostanje država Zapadnog Balkana“ 6 – 8.juni 2018. godine, Beograd

Međunarodna saradnja
Generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske, Goran Stanković, učestvovaće u radu Regionalne konferencije o temi „Buduće blagostanje država Zapadnog Balkana“ koju organizuje Centar za socijalnu politiku – Regionalna inicijativa Zapadnog Balkana. Konferencija će se održati [opširnije]