Састанак о Фабрици дувана Бањалука у Влади Републике Српске

Састанак у Фабрици дувана Бањалука ( Фото РТРС )

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић заједно са предсједником синдикалне организације Мирославом Маринковићем присуствују састанку који се данас одржава у згради Владе Републике Српске.

Циљ састанка је  изналажење рјешења за проблеме у овом предузећу, а поред менаџмента предузећа присутни су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Власник фабрике “ БУЛГАРТАБАК “ најавио је гашење фабрике, а Влада Републике Српске потписала је 9. априла 2013. године Меморандум о разумијевању са компанијом „БУЛГАРТАБАК“.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић поручила је након састанка да нема затварања Фабрике дувана Бањалука и нема отпуштања радника

Она је нагласила да је од Владе затражено да се према овом проблему јасно одреди, те да се створе услови за производњу и да се ни један радник не отпусти.

О овом проблему ће се расправљати у четвртак на сједници Владе Републике Српске.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]