Састанак о Фабрици дувана Бањалука у Влади Републике Српске

Састанак у Фабрици дувана Бањалука ( Фото РТРС )

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић заједно са предсједником синдикалне организације Мирославом Маринковићем присуствују састанку који се данас одржава у згради Владе Републике Српске.

Циљ састанка је  изналажење рјешења за проблеме у овом предузећу, а поред менаџмента предузећа присутни су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Власник фабрике “ БУЛГАРТАБАК “ најавио је гашење фабрике, а Влада Републике Српске потписала је 9. априла 2013. године Меморандум о разумијевању са компанијом „БУЛГАРТАБАК“.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић поручила је након састанка да нема затварања Фабрике дувана Бањалука и нема отпуштања радника

Она је нагласила да је од Владе затражено да се према овом проблему јасно одреди, те да се створе услови за производњу и да се ни један радник не отпусти.

О овом проблему ће се расправљати у четвртак на сједници Владе Републике Српске.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати