Састанак о Фабрици дувана Бањалука у Влади Републике Српске

Састанак у Фабрици дувана Бањалука ( Фото РТРС )

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић заједно са предсједником синдикалне организације Мирославом Маринковићем присуствују састанку који се данас одржава у згради Владе Републике Српске.

Циљ састанка је  изналажење рјешења за проблеме у овом предузећу, а поред менаџмента предузећа присутни су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Власник фабрике “ БУЛГАРТАБАК “ најавио је гашење фабрике, а Влада Републике Српске потписала је 9. априла 2013. године Меморандум о разумијевању са компанијом „БУЛГАРТАБАК“.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић поручила је након састанка да нема затварања Фабрике дувана Бањалука и нема отпуштања радника

Она је нагласила да је од Владе затражено да се према овом проблему јасно одреди, те да се створе услови за производњу и да се ни један радник не отпусти.

О овом проблему ће се расправљати у четвртак на сједници Владе Републике Српске.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]