Састанак о Фабрици дувана Бањалука у Влади Републике Српске

Састанак у Фабрици дувана Бањалука ( Фото РТРС )

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић заједно са предсједником синдикалне организације Мирославом Маринковићем присуствују састанку који се данас одржава у згради Владе Републике Српске.

Циљ састанка је  изналажење рјешења за проблеме у овом предузећу, а поред менаџмента предузећа присутни су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Власник фабрике “ БУЛГАРТАБАК “ најавио је гашење фабрике, а Влада Републике Српске потписала је 9. априла 2013. године Меморандум о разумијевању са компанијом „БУЛГАРТАБАК“.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић поручила је након састанка да нема затварања Фабрике дувана Бањалука и нема отпуштања радника

Она је нагласила да је од Владе затражено да се према овом проблему јасно одреди, те да се створе услови за производњу и да се ни један радник не отпусти.

О овом проблему ће се расправљати у четвртак на сједници Владе Републике Српске.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]