Састанак представника синдикалне организације “ Алумина “ са стечајним управником

Састанак представника синдикалне организације " Алумина " са стечајним управником

Дана 10.08.2018. године одржан је састанак представника синдикалног одбора „ Алумина „ Зворник са стечајним управником. Састанку су присуствовали Лазо Ђурђевић, стечајни управник и Перо Васиљевић, сарадник стечајног управника. Синдикат су представљали Раденко Смиљанић, предсједник синдикалног одбора и Далибор Кандић и Синиша Новичић, чланови синдикалног одбора. Састанку је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема састанка је била достигнути степен стечајног поступка и поднесене иницијативе стечајном управнику и одбору повјерилаца од стране синдикалног одбора.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]