Састанак представника синдикалне организације “ Алумина “ са стечајним управником

Састанак представника синдикалне организације " Алумина " са стечајним управником

Дана 10.08.2018. године одржан је састанак представника синдикалног одбора „ Алумина „ Зворник са стечајним управником. Састанку су присуствовали Лазо Ђурђевић, стечајни управник и Перо Васиљевић, сарадник стечајног управника. Синдикат су представљали Раденко Смиљанић, предсједник синдикалног одбора и Далибор Кандић и Синиша Новичић, чланови синдикалног одбора. Састанку је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема састанка је била достигнути степен стечајног поступка и поднесене иницијативе стечајном управнику и одбору повјерилаца од стране синдикалног одбора.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]