Ристо Марић прекршио обећање дато радницима

На иницијативу директора Јавног предузећа “ Шуме Републике Српске “ Риста Марића, сутра 25. јула 2017. године, у Дирекцији овог јавног предузећа у Бањалуци, одржаће се састанак са представницима Јединствене удружене Синдикалне организације ЈПШ “ Шуме РС “ у саставу, предсједник и потпредсједник Душан Марковић и Славица Елез о теми:
ПРЕГОВОРИ ОКО ПОТПИСИВАЊА ПОЈЕДИНАЧНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА, СТАВЉАЊЕ ВАН СНАГЕ ПРАВИЛНИКА О РАДУ И УПУТСТАВА ЗА ОБРАЧУН СИНДИКАЛНЕ ЧЛАНАРИНЕ И НАЧИНА ОБРАЧУНА ПРЕВОЗА РАДНИКА НА ПОСАО И С ПОСЛА, ЗАТИМ СТАВЉАЊЕ ВАН СНАГЕ УПУТСТВА ЗА ОБРАЧУН НАКНАДЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКЕ СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА, КАО И УПУТСТВА О ПРИМЈЕНИ ПРАВИЛНИКА О РАДУ ПО ПИТАЊУ УСКЛАЂЕНОСТИ КОЕФИЦИЈЕНАТА СА ПРАВИЛНИКОМ О РАДУ ЈПШ “ ШУМЕ РС „.

Изјаве за медије су у 10,00 часова.

Погледајте медијске извјештаје:

Радио Телевизија Републике Српске РТРС

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]
Регионална конференција „Будуће благостање држава Западног Балкана“ 6 – 8.јуни 2018. године, Београд

Међународна сарадња
Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић, учествоваће у раду Регионалне конференције о теми „Будуће благостање држава Западног Балкана“ коју организује Центар за социјалну политику – Регионална иницијатива Западног Балкана. Конференција ће се одржати [опширније]