Ристо Марић прекршио обећање дато радницима

На иницијативу директора Јавног предузећа “ Шуме Републике Српске “ Риста Марића, сутра 25. јула 2017. године, у Дирекцији овог јавног предузећа у Бањалуци, одржаће се састанак са представницима Јединствене удружене Синдикалне организације ЈПШ “ Шуме РС “ у саставу, предсједник и потпредсједник Душан Марковић и Славица Елез о теми:
ПРЕГОВОРИ ОКО ПОТПИСИВАЊА ПОЈЕДИНАЧНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА, СТАВЉАЊЕ ВАН СНАГЕ ПРАВИЛНИКА О РАДУ И УПУТСТАВА ЗА ОБРАЧУН СИНДИКАЛНЕ ЧЛАНАРИНЕ И НАЧИНА ОБРАЧУНА ПРЕВОЗА РАДНИКА НА ПОСАО И С ПОСЛА, ЗАТИМ СТАВЉАЊЕ ВАН СНАГЕ УПУТСТВА ЗА ОБРАЧУН НАКНАДЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКЕ СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА, КАО И УПУТСТВА О ПРИМЈЕНИ ПРАВИЛНИКА О РАДУ ПО ПИТАЊУ УСКЛАЂЕНОСТИ КОЕФИЦИЈЕНАТА СА ПРАВИЛНИКОМ О РАДУ ЈПШ “ ШУМЕ РС „.

Изјаве за медије су у 10,00 часова.

Погледајте медијске извјештаје:

Радио Телевизија Републике Српске РТРС

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину

Данас сједница Економско – социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину

8. децембра 2017. године (петак) заказана је редовна сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској који ће се примјењивати у 2018. [опширније]