Регионални балкански састанак мреже партнера Олоф Палме Центра, Београд, 19 – 21. март 2019. године

Регионални балкански састанак мреже партнера Олоф Палме Центра, Београд, 19 - 21. март 2019. године

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, учествовао је у раду Балканског регионалног састанка мреже партнера са Олоф Палме центром који финансира пројекте на Балкану, чији је партнер и Синдикат металске индустрије и рударства Републике Српске кроз пројекат “ Синдикат без граница “ . У раду су учествовали носиоци пројекта из Србије, Хрватске, БиХ, Албаније, Шведске и Косова.

Учесници размјењују искуства из сфере социјалног дијалога, а предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, упознао је учеснике са активностима овог синдиката, те посебно  истакао проблеме у Републици Српској везано за колективно преговарање и немогућност потписивања колективног уговора, те о начинима унапређења рада овог синдиката кроз одговрајуће пројекте.

Састанак се одржава у Београду од 19. до 21. марта.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја