Разматрање актуелног стања у Фабрици дувана Бања Лука ( Састанак у Административном центру Владе Републике Српске )

На иницијативу предсједнице Владе Републике Српске,Жељке Цвијановић, предсједница Савеза синдиката РС, Ранка Мишић учествоваће у раду састанка на којем ће се разматрати актуелно стање Фабрике дувана Бања Лука.

Састанак ће се одржати у Административном центру Владе РС 16. марта 2018.године са почетком у 09.00 часова, гдје ће присуствовати потпредсједница Владе РС, Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Стево Мирјанић, министар индустрије, енергетике и рударства, Петар Ђокић,министар рада и борачко-инвалидске заштите, Миленко Савановић, представници  менаџмента  Фабрике дувана Бања Лука, предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС, Александар Томић и предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука, Мирослав Маринковић.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]