Разматрање актуелног стања у Фабрици дувана Бања Лука ( Састанак у Административном центру Владе Републике Српске )

На иницијативу предсједнице Владе Републике Српске,Жељке Цвијановић, предсједница Савеза синдиката РС, Ранка Мишић учествоваће у раду састанка на којем ће се разматрати актуелно стање Фабрике дувана Бања Лука.

Састанак ће се одржати у Административном центру Владе РС 16. марта 2018.године са почетком у 09.00 часова, гдје ће присуствовати потпредсједница Владе РС, Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Стево Мирјанић, министар индустрије, енергетике и рударства, Петар Ђокић,министар рада и борачко-инвалидске заштите, Миленко Савановић, представници  менаџмента  Фабрике дувана Бања Лука, предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС, Александар Томић и предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука, Мирослав Маринковић.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]