Radničke sportske igre Sindikata ONK regija Doboj, Teslić, 27 i 28. avgust

Radničke sportske igre Sindikata ONK regija Doboj, Teslić, 28 i 29. avgust
Radničke sportske igre Sindikata ONK regija Doboj, Teslić, 28 i 29. avgust

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske regija Doboj prvi put organizuje Radničke sportske igre, koje će biti održane 27. i 28. avgusta 2018. godine u ZTC “ Banja Vrućica “ u Tesliću.

Tempo života kakav se danas vodi ostavlja nam sve manje vremena za druženje, te su predstavnici sindikata obrazovanja, nauke i kulture Doboj došli na ideju da lijepim povodom okupe članove svojih sindikalnih organizacija. Sport i fizička aktivnost važni su za sve, ali često nisu uključeni u svakodnevnicu, te su u sindikatu zaključili da su sportske igre odlična prilika za zabavu i druženje, ali i razmjenu iskustava, svakodnevnih problema i nedoumica na poslovnom planu. Druženje, ali i nadmetanje u raznim sportskim disciplinama doprinjeće jačanju i učvršćivanju prijateljskih veza među kolegama, ali sa druge strane i jačanju timskog duha.

Radničke sportske igre održaće se pred sam početak školske godine, te će samim tim kroz razmjenu iskustava sa drugim kolegama nastavnici i učitelji unaprijediti svoj vaspitno – obrazovni rad.

“ Nadamo se da će ove igre prerasti u tradicionalno druženje koje će trajati dugi niz godina, te da će nam se i ostale kolege, članovi sindikata, ali i ono koji će to postati, pridružiti i time ojaćati našu ulogu u društvu. Zajedno smo jači i samo tako možemo opstati “ , izjavila je Božica Gligorić, član Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske ispred regije Doboj.

Ova regija je druga po veličini u Republici Srpskoj, te broji 59 sindikalnih organizacija i preko 3000 članova. Prepoznatljiva je po brojnosti članstva, ali i po velikom odzivu na sva dešavanja koja organizuje Savez sindikata Republike Srpske, počevši od protestnih okupljanja, pa i učešća u štrajkovima, ali i na nekim lijepim događanjima, kao što je Prosvjetno sindikalno veče, koje smo prošle godine prvi put organizovali povodom Svjetskog dana učitelja.

S toga, najavljujemo da će se Prosvjetno sindikalno veče ove godine organizovati 05.10.2018. godine, a o svim detaljima članovi Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske biće obavješteni preko svojih predstavnika sindikata, elektronskim putem, te na društvenim mrežama, izjavili su ispred Organizacionog odbora.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!