Protestno okupljanje povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada

Protestno okupljanje povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada
Protestno okupljanje povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada

Savez sindikata Republike Srpske obilježiće u ponedjeljak (1. maja 2023. godine) Prvi maj – Međunarodni praznik rada protestnim okupljanjem u Parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci. Predstavnici 15 granskih sindikata, najodgovornije sindikalke i sindikalci  će u ime svojih kolega iznijeti zahtjeve, sa jasnim porukama Vladi Republike Srpske i Uniji poslodavaca Republike Srpske, kao i javnosti Srpske.

Prvi maj je praznik koji Savez sindikata Republike Srpske tradicionalno obilježava protestima, a okupljanje koje će biti održano sutra šalje poruku radnika Republike Srpske, prije svega Vladi Republike Srpske, od koje traži da konačno na prvo mjesto u svom radu stavi radnike, a ne poslodavce, što već dugo godina čini.

Snimanje kadrova biće omogućeno u 10.15 časova, a izjave za medije su planirane u 10.30 časova. Novinarima se će obratiti predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić i potpredsjednici Saveza sindikata RS Danko Ružičić i Dragan Gnjatić.

Prije protestnog okupljanja, Savez sindikata RS posjetiće ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić. Posjeta Savezu sindikata zakazana je u 8.00 časova, a riječ je o tradicionalnoj posjeti ministra Savezu sindikata povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!