Pregovori štrajkačkog odbora i rukovodstva “ UNIS “ Derventa

Pregovori štrajkačkog odbora i rukovodstva " UNIS " Derventa

Dana 02.12.2018. godine održani su pregovori između štrajkačkog odbora i poslodavca preduzeća „ UNIS „ Derventa. Pregovorima su prisustvovali Goran Tomić, većinski vlasnik kapitala, Dušan Živković generalni direktor, Nebojša Janjić i Milorad Đorđević izvršni direktori, te Branko Rauković, predsjednik Štrajkačkog odbora, Radosava Milanković, predsjednik sindikalne organizacije, Borko Aničić, Maid Merdanović i Željko Lazarević, članovi štrajkačkog odbora. Pregovorima je prisustvovao i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RepublikeSrpske.

Tema pregovora bili su zahtjevi radnika u štrajku

Tema pregovora bili su zahtjevi radnika u štrajku. Nakon duže rasprave zaključeno je da su svi zahtjevi radnika opravdani i isti su u cjelini prihvaćeni, o čemu je potpisan i Protokol sa utvrđenim rokovima izvršenja.

Predsjednik Peulić je izrazio izuzetno zadovoljstvo postignutim dogovorom i uz insistiranje da se utvrđeni rokovi ispoštuju.

Protokol 02.12.2018. godine ( pdf. )

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!