Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић на отварању Етно села “ Усора „

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић на отварању Етно села " Усора "
Здравствени центар “ Бања Врућица “ свечано је отворила нови туристички капацитет Етно село “ Усора „, двадесет километара удаљен од Теслића. Поред смјештајних и угоститељских садржаја етно село садржи и два отворена базена смјештена непосредно уз ријеку Усору. Свечаном отварању присуствовали су министри у Влади Републике Српске Предраг Глухаковић и Драган богданић, предсједник удружења пензионера Републике Српске, бројни привредници и предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић.
У свом обраћању званичницим а и медијима Савановић је изразио задовољство отварањем 15 нових радних мјеста, и истакао да је Бања Врућица један од водећих послодаваца који поштује сва права запослених и исплаћује им све плате, регресе и накнаде. Између осталог, редовне су и исплате тринаесте плате свима запосленима, а сви запослени су чланови синдиката.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]