Предсједник синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности РС Горан Савановић са сарадницима разговарао са синдикалцима “ КОНЗУМА РС „

Радни састанак са члановима Синдикалног одбора Синдикалне организације " Конзум РС "

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС Горан Савановић, и један број чланова Републичког одбора овог синдиката, одржали су 22. септембра 2017. године, у Дому синдиката у Бањалуци, радни састанак са члановима Синдикалног одбора Синдикалне организације “ Конзум РС „.
Тема састанка била је трансформација компанија “ Конзума “ и “ Меркатора “ и информисање чланова синдиката о преговорима са послодавцем ове двије трговачке фирме. До краја септембра ове године у компанију “ Меркатор “ из “ Конзума “ би требало да пређе на рад око 205 радника у Бањалуци, Котор Вароши, Лакташима и Градишкој.
Услови под којима ће ови радници прећи да раде у друге градове су такви да ће у потпуности сачувати постојећи радно-правни статус, а у наредном периоду слиједе активности синдиката за побољшање услова рада и за веће плате свих запослених.
Радници који остају у “ Конзуму “ настављају радити под истим условима као и до сада.
Учествујући у раду састанка, предсједник Синдикалне организације “ Конзум РС “ Ђуро Амиџић, саопштио да је у овој компанији синдикално организовање и дјеловање сталан процес и да ће се наставити и убудуће.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја