Predsjednik sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović sa saradnicima razgovarao sa sindikalcima “ KONZUMA RS „

Radni sastanak sa članovima Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije " Konzum RS "

Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović, i jedan broj članova Republičkog odbora ovog sindikata, održali su 22. septembra 2017. godine, u Domu sindikata u Banjaluci, radni sastanak sa članovima Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije “ Konzum RS „.
Tema sastanka bila je transformacija kompanija “ Konzuma “ i “ Merkatora “ i informisanje članova sindikata o pregovorima sa poslodavcem ove dvije trgovačke firme. Do kraja septembra ove godine u kompaniju “ Merkator “ iz “ Konzuma “ bi trebalo da pređe na rad oko 205 radnika u Banjaluci, Kotor Varoši, Laktašima i Gradiškoj.
Uslovi pod kojima će ovi radnici preći da rade u druge gradove su takvi da će u potpunosti sačuvati postojeći radno-pravni status, a u narednom periodu slijede aktivnosti sindikata za poboljšanje uslova rada i za veće plate svih zaposlenih.
Radnici koji ostaju u “ Konzumu “ nastavljaju raditi pod istim uslovima kao i do sada.
Učestvujući u radu sastanka, predsjednik Sindikalne organizacije “ Konzum RS “ Đuro Amidžić, saopštio da je u ovoj kompaniji sindikalno organizovanje i djelovanje stalan proces i da će se nastaviti i ubuduće.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!