Предсједници гранских синдиката у посјети градишкој општини ( Аудио )

Предсједници гранских синдиката у посјети градишкој општини

На  првом радном састанку са начелником Одјељења за привреду општине Градишка, господином Бранком Стојнићем и привредницима ове општине, предсједници привредних гранских синдиката, који дјелују у оквиру Савеза синдиката Републике Српске ,  Тане Пеулић, Данко Ружичић и Горан Савановић, презентовали су укратко рад синдиката, те  намјере за партнерским дјеловањем.

Тако је потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић затражио развијање партнерског односа са локалном влашћу и послодавцима, што је  и прихваћено.

Предсједник синдиката текстила, коже и обуће РС Данко Ружичић понудио је партнерима помоћ везано за подизање привредних активности и у области доношења законске регулативе, а предсједник Савановић је најавио сличне активности и у другим гранама.

Начелник Стојнић рекао је да  је значајна подршка коју је понудио синдикат, поготово у вријеме снажног  привредног замаха ове општине.

Синдикалце је поздравио и начелник општине Зоран Аџић.

-Очекујемо пуну сарадњу са свим  гранским синдикатима , јер то нам је у заједничком интересу, рекао је Аџић.

На састанку су донесени и слиједећи закључци.

1.Савез синдиката Републике Српске у потпуности подржава напоре Општинске управе у Градишци за појачаним привредним развојем и запошљавањем.

2.Грански синдикати из области привреде спремни су да пуним капацитетима сарађују са Општинском управом Градишка и инвеститорима  у  остваривању циљева из области привредног развоја и запошљавања.

3.Грански привредни синдикати предлажу сарадњу са локалном влашћу и привредницима-инвеститорима, сходно одредбама Закона о раду, како би се реализовао што већи број инвестиција, повећало запошљавање и постигли адекватни услови рада и права радника из области важећих закона и колективних уговора. Истовремено од партнера (локалне власти и привредника)  очекују подршку у акцији учлањивања радника у гранске синдикате, који дјелују у оквиру Савеза синдиката Републике Српске.

4.Представници синдиката сматрају да овај састанак треба да буде почетак једне сарадње, која би се одвијала у континуитету.

Договорени су и састанци са предсједницима преосталих привредних синдиката, а врло брзо ће доћи и до реализација састанка са власницима и директорима текстилних предузећа у Градишци.

Послушајте изјаве учесника састанка

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња