Predsjednici granskih sindikata u posjeti gradiškoj opštini ( Audio )

Predsjednici granskih sindikata u posjeti gradiškoj opštini
Predsjednici granskih sindikata u posjeti gradiškoj opštini

Na  prvom radnom sastanku sa načelnikom Odjeljenja za privredu opštine Gradiška, gospodinom Brankom Stojnićem i privrednicima ove opštine, predsjednici privrednih granskih sindikata, koji djeluju u okviru Saveza sindikata Republike Srpske ,  Tane Peulić, Danko Ružičić i Goran Savanović, prezentovali su ukratko rad sindikata, te  namjere za partnerskim djelovanjem.

Tako je potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Tane Peulić zatražio razvijanje partnerskog odnosa sa lokalnom vlašću i poslodavcima, što je  i prihvaćeno.

Predsjednik sindikata tekstila, kože i obuće RS Danko Ružičić ponudio je partnerima pomoć vezano za podizanje privrednih aktivnosti i u oblasti donošenja zakonske regulative, a predsjednik Savanović je najavio slične aktivnosti i u drugim granama.

Načelnik Stojnić rekao je da  je značajna podrška koju je ponudio sindikat, pogotovo u vrijeme snažnog  privrednog zamaha ove opštine.

Sindikalce je pozdravio i načelnik opštine Zoran Adžić.

-Očekujemo punu saradnju sa svim  granskim sindikatima , jer to nam je u zajedničkom interesu, rekao je Adžić.

Na sastanku su doneseni i slijedeći zaključci.

1.Savez sindikata Republike Srpske u potpunosti podržava napore Opštinske uprave u Gradišci za pojačanim privrednim razvojem i zapošljavanjem.

2.Granski sindikati iz oblasti privrede spremni su da punim kapacitetima sarađuju sa Opštinskom upravom Gradiška i investitorima  u  ostvarivanju ciljeva iz oblasti privrednog razvoja i zapošljavanja.

3.Granski privredni sindikati predlažu saradnju sa lokalnom vlašću i privrednicima-investitorima, shodno odredbama Zakona o radu, kako bi se realizovao što veći broj investicija, povećalo zapošljavanje i postigli adekvatni uslovi rada i prava radnika iz oblasti važećih zakona i kolektivnih ugovora. Istovremeno od partnera (lokalne vlasti i privrednika)  očekuju podršku u akciji učlanjivanja radnika u granske sindikate, koji djeluju u okviru Saveza sindikata Republike Srpske.

4.Predstavnici sindikata smatraju da ovaj sastanak treba da bude početak jedne saradnje, koja bi se odvijala u kontinuitetu.

Dogovoreni su i sastanci sa predsjednicima preostalih privrednih sindikata, a vrlo brzo će doći i do realizacija sastanka sa vlasnicima i direktorima tekstilnih preduzeća u Gradišci.

Poslušajte izjave učesnika sastanka


Poslednje vijesti

Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana, Beograd 10 - 12. decembar

“ Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana “ , Beograd 10 – 12. decembar

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu okruglog stola o temi „Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana“ koji organizuje Regionalni sindikalni savjet Solidarnost kojeg su osnovali savezi sindikata [opširnije]
Podići glas protiv eksploatacije radnika i stati tome u kraj organizovano i zajednički, predsjednik SSRS Ranka Mišić za portal " Buka " , 04.12.2018. godine

Podići glas protiv eksploatacije radnika i stati tome u kraj organizovano i zajednički, predsjednik SSRS Ranka Mišić za portal “ Buka “ , 04.12.2018. godine

Savez sindikata RS
Prenosimo cjelokupan tekst, predsjednik SSRS Ranka Mišić za portal “ Buka “ , 04.12.2018. godine Poslodavci prestanite cmizdriti! Umjesto BMW-a i luksuznog stana platite radnika Ima li išta gore, ljigavije, licemjernije, bljutavije od cmizdrenja jadnih [opširnije]