Povećanje plata – rezultat potpisanog Memoranduma sa Vladom Republike Srpske

Savez sindikata Republike Srpske navodi da je najavljeno povećanje plata rezultat ranije potpisanog Memoranduma sa Vladom RS, ali i da mora doći do potpisivanja Opšteg kolektivnog ugovora i granskih kolektivnih ugovora kako bi poslodavci zasigurno ispoštovali ovu mjeru.

U izjavi za RTRS predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić je, između ostalog, navela: „ U pregovorima sa Vladom u zadnja tri mjeseca smo intenzivno radili na tome i ono što je činjenica je da je vrlo izvjesno da će doći do povećanja plata radnicima u Republici Srpskoj, kako u realnom tako i u javnom sektoru, fokusirajući se na najniže plate, najniža primanja“.

Konslutacije sa socijalnim partnerima se očekuju ove sedmice.

Napominjemo da najniža plata u Republici Srpskoj iznosi 410 KM i da bi nakon konsultacija trebala biti povećana za 12 i po odsto.

Pogledajte prilog RTRS

Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine