Povećanje plata – rezultat potpisanog Memoranduma sa Vladom Republike Srpske

Savez sindikata Republike Srpske navodi da je najavljeno povećanje plata rezultat ranije potpisanog Memoranduma sa Vladom RS, ali i da mora doći do potpisivanja Opšteg kolektivnog ugovora i granskih kolektivnih ugovora kako bi poslodavci zasigurno ispoštovali ovu mjeru.

U izjavi za RTRS predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić je, između ostalog, navela: „ U pregovorima sa Vladom u zadnja tri mjeseca smo intenzivno radili na tome i ono što je činjenica je da je vrlo izvjesno da će doći do povećanja plata radnicima u Republici Srpskoj, kako u realnom tako i u javnom sektoru, fokusirajući se na najniže plate, najniža primanja“.

Konslutacije sa socijalnim partnerima se očekuju ove sedmice.

Napominjemo da najniža plata u Republici Srpskoj iznosi 410 KM i da bi nakon konsultacija trebala biti povećana za 12 i po odsto.

Pogledajte prilog RTRS

Poslednje vijesti

Seminar na temu " Primjena međunarodnih standarda rada u sudskom odlučivanju u Republici Srpskoj ", Bijeljina, 16.11.2018. godine

Seminar na temu “ Primjena međunarodnih standarda rada u sudskom odlučivanju u Republici Srpskoj „, Bijeljina, 16.11.2018. godine