Повећање плата – резултат потписаног Меморандума са Владом Републике Српске

Савез синдиката Републике Српске наводи да је најављено повећање плата резултат раније потписаног Меморандума са Владом РС, али и да мора доћи до потписивања Општег колективног уговора и гранских колективних уговора како би послодавци засигурно испоштовали ову мјеру.

У изјави за РТРС предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић је, између осталог, навела: „ У преговорима са Владом у задња три мјесеца смо интензивно радили на томе и оно што је чињеница је да је врло извјесно да ће доћи до повећања плата радницима у Републици Српској, како у реалном тако и у јавном сектору, фокусирајући се на најниже плате, најнижа примања“.

Конслутације са социјалним партнерима се очекују ове седмице.

Напомињемо да најнижа плата у Републици Српској износи 410 КМ и да би након консултација требала бити повећана за 12 и по одсто.

Погледајте прилог РТРС

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в