Повећане плате за запослене у Градској управи Бања Лука

Повећане плате за запослене у Градској управи Бања Лука
Повећане плате за запослене у Градској управи Бања Лука

Свим радницима, запосленим у Градској управи Бања Лука, плате ће бити повећане за најмање 150 КМ мјесечно у нето износу, закључак је преговора чланова Скупштине Синдикалне организације са послодавцем. Преговори су одржани 23. октобра 2023. године, на захтјев Синдикалне организације Градске управе Бања Лука за повећање плата са све запослене.  Након дуге и исцрпне расправе и изнесених аргумената свих страна, закључено је да ће плате бити повећане након усвајања ребаланса Буџета Града Бања Лука за 2023. годину и односиће се и на плате за 2024. годину.

Градоначелник Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић ће пронаћи рјешење којим ће се обезбједити средства за реализацију повећања плата запослених у Градској управи Бања Лука.

Састанку су присуствовали предсједник и чланови Скупштине Синдикалне организације из свих организационих дјелова Градске управе Бања Лука, предсједник Синдикалне оганизације Градске управе Бања Лука Радислав Гојковић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић, генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић, градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић, градски менаџер Бојан Кресојевић и шеф кабинета градоначелника Владимир Грујић.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!