Povećane plate za zaposlene u Gradskoj upravi Banja Luka

Povećane plate za zaposlene u Gradskoj upravi Banja Luka
Povećane plate za zaposlene u Gradskoj upravi Banja Luka

Svim radnicima, zaposlenim u Gradskoj upravi Banja Luka, plate će biti povećane za najmanje 150 KM mjesečno u neto iznosu, zaključak je pregovora članova Skupštine Sindikalne organizacije sa poslodavcem. Pregovori su održani 23. oktobra 2023. godine, na zahtjev Sindikalne organizacije Gradske uprave Banja Luka za povećanje plata sa sve zaposlene.  Nakon duge i iscrpne rasprave i iznesenih argumenata svih strana, zaključeno je da će plate biti povećane nakon usvajanja rebalansa Budžeta Grada Banja Luka za 2023. godinu i odnosiće se i na plate za 2024. godinu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković će pronaći rješenje kojim će se obezbjediti sredstva za realizaciju povećanja plata zaposlenih u Gradskoj upravi Banja Luka.

Sastanku su prisustvovali predsjednik i članovi Skupštine Sindikalne organizacije iz svih organizacionih djelova Gradske uprave Banja Luka, predsjednik Sindikalne oganizacije Gradske uprave Banja Luka Radislav Gojković, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Branko Zelenović, generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske Goran Stanković, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković, gradski menadžer Bojan Kresojević i šef kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!