Posjeta opštini Gradiška

U programu Radio Gradiška gostovali su Nikola Šobat i Goran Savanović.
U programu Radio Gradiška gostovali su Nikola Šobat i Goran Savanović.

U okviru redovnih aktivnosti na jačanju sindikalnih kapaciteta i boljem funkcionisanju sindikalnih organizacija dana 22.02.2018. godine u posjeti opštini Gradiška boravio je Goran Savanović, Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka. Tom prilikom, zajedno sa Boškom Grgićem, povjerenikom za opštinu Gradiška razgovarao je u oodvojenim susretima sa Zoranom Adžićem,načelnikom opštine i sa Brankom Stojnićem načelnikom za privredu opštine Gradiška.

Rezime ovih sastanaka je da Savez sindikata Republike Srpske i članovi svih granskih sindikata koji djeluju na prostoru Gradiške daju podršku razvojnim planovima i projektima koje aktuelna vlast planira i provodi u cilju razvoja i zapošljavanja. Posebno se pozdravlja namjera da se u novim poslovnim zonama planiraju otvarati novi proizvodni pogoni u oblasti tekstila, poljoprivrede, trgovine koji će zaposliti veći broj radnika.

S druge strane, daje se afirmativna uloga sindikatu da u narednom periodu bude prisutniji u svim privrednim i društvenim subjektima da se poštuju prava zaposlenih iz radno – pravne oblasti, da i ubuduće bude aktivan i uvažen socijalni partner. U cilju operacionalizacije postavljenih ciljeva, dogovoren je zajednički sastanak predstavnika poslodavaca, lokalne vlasti, sindikalnih organizacija i organa sindikata za polovinu marta 2018. godine.

U okviru posjete Gradišci, zajedno sa Nikolom Šobatom, predsjednikom Sindikata medija i grafičara Republike Srpske i Andrijanom Pisarević, članom Republičkog odbora, Goran Savanović i Boško Grgić posjetili su i Radio Gradiška, razgovarali sa zaposlenim i sa direktoricom. Izraženo je zadovoljstvo što se sva primanja radnika isplaćuju na vrijeme sa svim obavezama. Takođe je razgovarano i o potpisivanju kolektivnog ugovora Radio Gradiške, umjesto pravilnika o radu, te o aktiviranju rada sindikalne organizacije, za čiji rad sindikalci imaju punu podršku od strane poslovodstva. Ovom priliko u programu Radio Gradiška gostovali su Nikola Šobat i Goran Savanović.


Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 11.sindikalne ljetne škole koju organizuje Međunarodna konfederacija sindikata/Pan-evropski regionalni savjet (MKS/PERS) a čija je članica Savez sindikata Republike Srpske. Tema 11. sindikalne ljetne škole je [opširnije]
Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Foto RTRS )

Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Video )

Savez sindikata RS
Danas je u Domu sindikata održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske Ranke Mišić i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Republike Srpske Antonom Kasipovićem i Danom Maleševićem. Predsjednik Vlade [opširnije]