Otvoreni Prvi sportsko – rekreativni susreti Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske

Otvoreni Prvi sportsko - rekreativni susreti Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske
Otvoreni Prvi sportsko - rekreativni susreti Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske

U Banji Vrućici kod Teslića, večeras su otvoreni Prvi sportsko – rekreativni susreti radnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske. U naredna tri dana takmičiće se 250 sportista i sportiskinja, sindikalki i sindikalaca iz gradova, opština i republičkih ustanova Republike Srpske u 10 sportskih disciplina, fudbalu, košarci, odbojci, kuglanju, plivanju, stonom tenisu, streljaštvu, šahu i pikadu.

Sportsko rekreativne susrete je otvorio predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, Branko Zelenović, koji je pozdravljajući učesnike sa željom da pobjedi sportski duh, kolegijalnost i solidarnost, naglasio da već počinju pripreme za organizovanje sledećih igara i pozvao sve sindikalne organizacije članice ovog Sindikata da uzmu učešće u punom kapacitetu i da počnu pripreme kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou. Predsjednik Zelenović je naglasio da Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske okuplja 42 registrovane sindikalne organizacije i jedan broj sindikalnih organizacija čija je registracija u toku. U ovom trenutku, ovaj granski sindikat broji preko 3.500 članova.

Izvučeni parovi i određen raspored za prvi takmičarski dan
Izvučeni parovi i određen raspored za prvi takmičarski dan

Učesnike sportskih igara pozdravila je predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, koja je naglasila da je danas podnesen zahtjev za utvrđivanje reprezentativnosti, te da se rješenje o reprezetativnosti ovog sindikata očekuje u narednih 15 dana.

Takođe je izjavila da rukovodstvo i članove ovog sindikata čeka  težak zadatak, a to je potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave.

Predsjednica Mišić je poželjela svim učesnicima igara da postignu što bolje sportske rezultate i da se u naredna tri dana  što više druže, razmjenjuju sindikalan i profesionalna iskustva , te da njeguju prijateljstvo kao najznačajniju vrijednost.

Ova sportsko rekreativna manifestacija biće završena u petak popodne kada će biti proglašeni pobjednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji kao i generalni pobjednik Prvih sportsko – rekreativnih susreta radnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.