Отворени Први спортско – рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске

Отворени Први спортско - рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске

У Бањи Врућици код Теслића, вечерас су отворени Први спортско – рекреативни сусрети радника Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске. У наредна три дана такмичиће се 250 спортиста и спортискиња, синдикалки и синдикалаца из градова, општина и републичких установа Републике Српске у 10 спортских дисциплина, фудбалу, кошарци, одбојци, куглању, пливању, стоном тенису, стрељаштву, шаху и пикаду.

Спортско рекреативне сусрете је отворио предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, Бранко Зеленовић, који је поздрављајући учеснике са жељом да побједи спортски дух, колегијалност и солидарност, нагласио да већ почињу припреме за организовање следећих игара и позвао све синдикалне организације чланице овог Синдиката да узму учешће у пуном капацитету и да почну припреме како на локалном тако и на регионалном нивоу. Предсједник Зеленовић је нагласио да Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске окупља 42 регистроване синдикалне организације и један број синдикалних организација чија је регистрација у току. У овом тренутку, овај грански синдикат броји преко 3.500 чланова.

Извучени парови и одређен распоред за први такмичарски дан

Учеснике спортских игара поздравила је предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, која је нагласила да је данас поднесен захтјев за утврђивање репрезентативности, те да се рјешење о репрезетативности овог синдиката очекује у наредних 15 дана.

Такође је изјавила да руководство и чланове овог синдиката чека  тежак задатак, а то је потписивање Посебног колективног уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе.

Предсједница Мишић је пожељела свим учесницима игара да постигну што боље спортске резултате и да се у наредна три дана  што више друже, размјењују синдикалан и професионална искуства , те да његују пријатељство као најзначајнију вриједност.

Ова спортско рекреативна манифестација биће завршена у петак поподне када ће бити проглашени побједници у појединачној и екипној конкуренцији као и генерални побједник Првих спортско – рекреативних сусрета радника Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]