Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента

Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа " УНИС " Дервента

Дана 13.о7.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовало испред руководства предузећа Срђан Симић, потпредсједник Балкан Стила, Драган Аџић, предсједник Управног одбора фабрике “ УНИС “ Дервента и Милорад Ђорђевић и Зоран Сикимић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић, Маид Мердановић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске и Зоран Ђедовић, извршни секретар регионалног синдикалног центра Добој.

На преговорима је разговарано о активностима управе предузећа на изналажењу стратешког партнера за предузеће и о захтјевима радника у штрајку.

Синдикалана потрошачка корпа за јун 2018. године 1879,73КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у јуну 2018. године, коштала је 1879,73 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 849,00 КМ, покривала  са свега 45,17 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за јун 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у јуну 2018. године износи 849,00 КМ и већа је за 2,00 КМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у мају 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за [опширније]