Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента

Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа " УНИС " Дервента

Дана 13.о7.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовало испред руководства предузећа Срђан Симић, потпредсједник Балкан Стила, Драган Аџић, предсједник Управног одбора фабрике “ УНИС “ Дервента и Милорад Ђорђевић и Зоран Сикимић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић, Маид Мердановић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске и Зоран Ђедовић, извршни секретар регионалног синдикалног центра Добој.

На преговорима је разговарано о активностима управе предузећа на изналажењу стратешког партнера за предузеће и о захтјевима радника у штрајку.

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Активности у синдикалним организацијама
Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални [опширније]
Повећање плата за све раднике, измјене Закона о раду и потписивање колективних уговора приоритетни захтјеви ССРС према социјалним партнерима