Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента

Одржани преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа " УНИС " Дервента

Дана 13.о7.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовало испред руководства предузећа Срђан Симић, потпредсједник Балкан Стила, Драган Аџић, предсједник Управног одбора фабрике “ УНИС “ Дервента и Милорад Ђорђевић и Зоран Сикимић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић, Маид Мердановић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске и Зоран Ђедовић, извршни секретар регионалног синдикалног центра Добој.

На преговорима је разговарано о активностима управе предузећа на изналажењу стратешког партнера за предузеће и о захтјевима радника у штрајку.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]