Одржана заједничка конференција у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „

Синдикат без граница

У Бањалуци је 20. и 21. октобра 2017. године одржана заједничка конференција Синдиката металске индустрије и рударства РС, Покрајинске организације ССМС за Војводину и синдиката ИФ Метал из Шведске, Ова конференција је одржана у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „.
На конференцији су одржана предавања на тему “ Агенције за запошљавање – радници на лизинг „, а предавачи из Републике Српске, Републике Србије и Шведске су упознали учеснике конференције са проблемима везаним за овакав начин запошљавања и искуствима у рјешавању проблема радника који су на овакав начин запослениу земљама из којих долазе.
Учеснике конференције је поздравила и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у раду конференције је учествовао и Тане Пеулић, предсједник синдиката металске индустрије и рудартва РС.
Активности у оквиру овог пројекта трајаће до 2020. године.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја