Održana sjednica Republičkog odbora Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske

Četvrta sjednica Republičkog odbora Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske  održana je 7. aprila 2023. godine, na Mrakovici. Na sjednici Republičkog odobra bilo je riječi o stanju u sindikalnim organizacijama, položaju zaposlenih u ovoj oblasti i nepostojanju granskog kolektivnog ugovora. Članovi Republičkog odbora Sindikata finansijskih organizacija predstavljaju zaposlene u  bankarskom sektoru, javnim preudzećima, osiguravajućim društvima i agencijama. Republički odbor ovog Sindikata čine predstavnici radnika NLB banke, Adiko banke, Infesticiono-razvojne banke Republike Srpske, JP Putevi Republike Srpske, JP Autoputevi RS, zatim Agencije za bankarstvo RS, Lutrije RS, APIF-a, Triglav, Dunav, Krajina i Viner osiguranja. Republički odbor Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske dao je punu podršku Savezu sindikata Republike Srpske kada je riječ o uređenju sistema plata u realnom sektoru i borbi za Opšti kolektivni ugovor i posebne kolektivne ugovore.

Nakon sjednice Republičkog odbora, održana je Skupština Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske, na kojoj su usvojena strateška dokumenta za 2023 godinu.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!