Održana peta sjednica Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske

U Banjaluci je održana peta sjednica Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, a članovi Republičkog odbora raspravljali su o Prijedlogu izmjena i dopuna zakona o platama Republike Srpske, u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, u oblasti kulture i u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda. Od ukupno tri zahtjeva ovog sindikata, prvi koji se odnosi na povećanje plata je ispoštovan, drugi je u fazi razrade i odnosi se na ujednačavanje platnih koeficijenata, a o trećem će se tek govoriti u narednoj godini, a odnosi se na izdvajanje toplog obroka i regresa.

„Najniže plate u oblasti obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske biće povećane za 45 KM, plate za profesore u osnovnim školama biće veće za 56 KM, a profesori na fakultetu dobiće povećanje plate u iznosu od 90 do 108 KM“ ,  rekao je Gnjatić novinarima u Banjaluci.

Podsjećamo, još početkom oktobra ove godine Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske od resornih ministarstava zatražio je veće plate i poboljšanje materijalnog statusa, ujednačavanje platnih koeficijenata i posebno iskazivanje toplog obroka i regresa.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!