Одржан састанак у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС

У Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске је 19. маја 2023. године одржан састанак представника предузећа „УНИС“ Дервента и  министра Данијела Егића.  На састанку су били присутни стечајни управник Драган Даниловић, члан Одбора повејрилаца и предсједник Синдикалне организације Радосава Миланковић, члан синдиката Бранко Кулага и секретар Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

На састанку је било ријечи о повезивању стажа за запослене раднике овог предузећа, које је у стечају. Стечајни управник предузећа „УНИС“ Дервента Драган Даниловић је на састанку образложио поднесени захтјев и замолио надлежне да се истом удовољи како би радници ријешили свој статус, подсјећајући  да се дуг према запосленим радницима креће појединачно од 150,00 КM па навише. Секретар Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић је упознао министра и његове сараднике са Закључком Републичког одбора овог синдиката, којим се тражи да се радници предузећа „УНИС“ Дервента ставе у равноправан положај као и сви остали радници предузећа над којима је проведем стечајни поступак.

На састанку је договорено да се у наредном периоду одрже консултације ресорних министара задужених по Закључку Владе од 03.09.2020.године у циљу могућег позитивног рјешења овог питања.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!