Одржан састанак синдиката и представника друштва а.д. „ Метал „ Градишка

Дана 23.03. 2018. године одржан је састанак синдиката и представника друштва „ Метал „ а.д. Градишка.

Састанку су присуствовали представници друштва, Ermes Boninsegna – акционар, Марко Gончин – директор и Ivo Ruzzon – нови партнер. Синдикат су представљали  Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Огњен Ристић, предсједник синдикалне организације те Мирко Гончин, Слободан Добријевић и Жељко Вујат чланови синдикалног одбора.

На дневном реду је била актуелна ситуација у предузећу – исплата бруто плата, уплата доприноса у законском року и кориштење годишњег одмора из 2017. године.

Нкон исцрпне расправе, присутни су усагласили следеће:

1. до краја априла усагласити Колективни уговор код послодавца
  2. Доприноси на плате ће се уплаћивати до 10. у мјесецу
  3. Плата ће се исплаћивати до 25. у мјесецу
  4. До краја априла направиће се приједлог кориштења одмора из 2017. године
  5. Након што буде потписан колективни уговор код послодавца, исти дан ће бити потписана одлука о новој цијени рада
  6. Најмање свака три мјесеца одржавати састанке и разговарати о томе шта је урађено, као и о текућим питањима

О усаглашеним ставовима потписан је и одговарајући Протокол, који у цјелости можете погледати на  следећем линку:

Протокол Метал а,д, Градишка

Предсједник Пеулић је изразио задовољство постигнутим договором, те захвалио представницима друштва на коректној сарадњи.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]