Одржан састанак синдиката и представника друштва а.д. „ Метал „ Градишка

Дана 23.03. 2018. године одржан је састанак синдиката и представника друштва „ Метал „ а.д. Градишка.

Састанку су присуствовали представници друштва, Ermes Boninsegna – акционар, Марко Gончин – директор и Ivo Ruzzon – нови партнер. Синдикат су представљали  Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Огњен Ристић, предсједник синдикалне организације те Мирко Гончин, Слободан Добријевић и Жељко Вујат чланови синдикалног одбора.

На дневном реду је била актуелна ситуација у предузећу – исплата бруто плата, уплата доприноса у законском року и кориштење годишњег одмора из 2017. године.

Нкон исцрпне расправе, присутни су усагласили следеће:

1. до краја априла усагласити Колективни уговор код послодавца
  2. Доприноси на плате ће се уплаћивати до 10. у мјесецу
  3. Плата ће се исплаћивати до 25. у мјесецу
  4. До краја априла направиће се приједлог кориштења одмора из 2017. године
  5. Након што буде потписан колективни уговор код послодавца, исти дан ће бити потписана одлука о новој цијени рада
  6. Најмање свака три мјесеца одржавати састанке и разговарати о томе шта је урађено, као и о текућим питањима

О усаглашеним ставовима потписан је и одговарајући Протокол, који у цјелости можете погледати на  следећем линку:

Протокол Метал а,д, Градишка

Предсједник Пеулић је изразио задовољство постигнутим договором, те захвалио представницима друштва на коректној сарадњи.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске