Одржан састанак синдиката и представника друштва а.д. „ Метал „ Градишка

Дана 23.03. 2018. године одржан је састанак синдиката и представника друштва „ Метал „ а.д. Градишка.

Састанку су присуствовали представници друштва, Ermes Boninsegna – акционар, Марко Gончин – директор и Ivo Ruzzon – нови партнер. Синдикат су представљали  Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Огњен Ристић, предсједник синдикалне организације те Мирко Гончин, Слободан Добријевић и Жељко Вујат чланови синдикалног одбора.

На дневном реду је била актуелна ситуација у предузећу – исплата бруто плата, уплата доприноса у законском року и кориштење годишњег одмора из 2017. године.

Нкон исцрпне расправе, присутни су усагласили следеће:

1. до краја априла усагласити Колективни уговор код послодавца
  2. Доприноси на плате ће се уплаћивати до 10. у мјесецу
  3. Плата ће се исплаћивати до 25. у мјесецу
  4. До краја априла направиће се приједлог кориштења одмора из 2017. године
  5. Након што буде потписан колективни уговор код послодавца, исти дан ће бити потписана одлука о новој цијени рада
  6. Најмање свака три мјесеца одржавати састанке и разговарати о томе шта је урађено, као и о текућим питањима

О усаглашеним ставовима потписан је и одговарајући Протокол, који у цјелости можете погледати на  следећем линку:

Протокол Метал а,д, Градишка

Предсједник Пеулић је изразио задовољство постигнутим договором, те захвалио представницима друштва на коректној сарадњи.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]