Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада

Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада
Протестно окупљање поводом Првог маја – Међународног празника рада

Савез синдиката Републике Српске обиљежиће у сриједу (1. маја 2024. године) Први мај – Међународни празник рада протестним окупљањем у Парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци. Представници 15 гранских синдиката, најодговорније синдикалке и синдикалци  ће у име својих колега изнијети захтјеве, са јасним порукама Влади Републике Српске и Унији послодаваца Републике Српске.

Први мај је празник који Савез синдиката Републике Српске традиционално обиљежава протестним окупљањем, а окупљање које ће бити одржано сутра шаље поруку радника Влади Републике Српске и Унији послодаваца Републике Српске да су радници најважнија карика и да радник, коначно, мора бити на првом мјесту.

Снимање кадрова биће омогућено у 10.30 часова, а изјаве за медије су планиране у 10.45. Новинарима се ће обратити предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић и потпредсједници Савеза синдиката Републике Српске Данко Ружичић и Драган Гњатић.

Претходно ће бити одржана сједница Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске, са почетком у 9.00 часова. Сједници ће присуствовати министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић. Ријеч је о традиционалној посјети ресорног министра Савезу синдиката Републике Српске поводом Међународног празника рада.  Заинтересованим медијским кућама биће омогућено снимање кадрова.

Поводом 1. маја – Међународног празника рада, предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић гост је Јутарњег програма РТРС-а, разговор можете пратити од 7.30 часова и Централних вијести АТВ-а од 19.00 часова.

Генерални секретар Горан Станковић гост је Јутарњег програма АТВ-а, а разговор можете пратити сутра од 7.30 часова.

Потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привреду Данко Ружичић сутра ће бити гост Јутарњег програма на БН ТВ, од 8.30 часова.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!