Održan sastanak Sindikalnog odbora Kolektor CCL Srbac

Dana 2.9.2020.godine održan je sastanak Sindikalnog odbora Kolektor CCL Srbac. Sastanku su prisustvovali Slobodan Todorović, predsjednik sindikalne organizacije, Snježana Božić, potpredsjednik, te članovi Odbora Sanela Savić, Radana Umićević.

Sastanku je prisustvovao Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS. Razgovarano je o realizaciji zaključaka Sindikalnog odbora od 24.07.2020.godine i o trenutnom stanju u sindikalnoj organizaciji. Doneseni zaključci su realizovani, isplaćen je regres za godišnji odmor po prijedlogu rukovodioca u cilju završetka naloga za proizvodnju i na vrijeme isporuke proizvoda kupcu. Mjere zaštite od korona virusa u cijelosti su poštovane.

Što se tiče aktivnosti ove organizacije između dvije sjednice konstatovano je da je došlo do učlanjenja novih članova pošto su se radnici uvjerili da je moguće ostvarivati svoje pravo kroz sindikalno organizovanje. Zaključeno je da u narednom periodu treba jačati i omasovljavati sindikalnu organizaciju što je preduslov za zaštitu prava radnika koja se svakodnevno narušavaju.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!