Nov način isplate toplog obroka radicima Binga u Republici Srpskoj

Nakon što su na sastanku Sindikalne organizacije BINGO RS  u Tesliću 12. aprila 2018.godine istakli svoje probleme i zahtjeve prema poslodavcu, danas je  u Tuzli održan sastanak poslovodstva kompanije Bingo, na čelu sa direktorom Edinom Ibrahimovićem , i predstavnika Sindikata trgovine ,ugostiteljstva ,turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske. U delegaciji STUD RS pored predsjednika Gorana Savanovića, bili su Nedeljka Trifunović , zamjenik predsjednika sindikalne organizacije Bingo RS  i Nebojša Bljajić, diplomirani pravnik SSRS iz RSC Doboj. Na dnevnom redu su se našli zahtjevi radnika , a nakon dvočasovnih razgovora zajednički je konstatovano:

• Topli obrok radnicima Binga u Republici Srpskoj od 1.juna 2018 godine isplaćivaće se u novcu u visini 6,30 KM  za svaki radni dan /maksimalno 164 KM za 26 radnih dana/.Ukidaju se sve kuhinje u Bingo prodajnim objektima u Republici Srpskoj.
  • U toku drugog dijela 2018 godine radnicima koji ispunjavaju zakonske uslove isplatiće se regres za godišnji odmor za 2018.godinu.
  • U Dobojskom najvećem objektu , promjeniće se način generalnog čišćenja objekta i vršiće se dva puta mjesečno pri kraju radnog vremena.
  • Poslovodstvo će razmotriti zahtjev  sindikata za povećanje plate za 10 %,,iako je po njihovim riječima  najniža plata u kompaniji za poslednjih 6 mjeseci povećana 21% a stalni im je plan poboljšanje  standarda zaposlenih.
  • Takođe će se preispitati način isplate troškova prevoza na posao.Sindikat insistira na primjeni Uredbe Vlade Republike Srpske.
U delegaciji STUD RS pored predsjednika Gorana Savanovića,bili su Nedeljka Trifunović ,zamjenik predsjednika sindikalne organizacije Bingo RS i Nebojša Bljajić, diplomirani pravnik SSRS iz RSC Doboj

U Republici Srpskoj u kompaniji Bingo je zaposleno 1088 radnika i sledeći potez sindikata je veća sindikalizacija.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]