Међународна конференција поводом стогодишњице Међународне организације рада 22. и 23. април 2019. године, Софија

Међународна конференција поводом стогодишњице Међународне организације рада 22 и 23. април 2019. године, Софија

Савез независних синдиката Бугарске и Фондација Фридрих Еберт организују Међународну конференцију балканских земаља која се одржава данас и сутра у Софији под називом „Допринос балканских синдиката процесу интеграције, право на удруживање и колективно преговарање у контексту стогодишњице Међународне организације рада“.

Циљ конференције је да размјена искустава у вези измјена радног и социјалног права у земљама Балкана, као и права удруживање и кокелтивно преговарање.

Конференција окупља 60 учесника из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Хрватске, Словеније, Косова, Бугарске, Румуније, Грчке и Турске.

У раду Конференције учествује предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]