Међународна конференција поводом стогодишњице Међународне организације рада 22. и 23. април 2019. године, Софија

Међународна конференција поводом стогодишњице Међународне организације рада 22 и 23. април 2019. године, Софија

Савез независних синдиката Бугарске и Фондација Фридрих Еберт организују Међународну конференцију балканских земаља која се одржава данас и сутра у Софији под називом „Допринос балканских синдиката процесу интеграције, право на удруживање и колективно преговарање у контексту стогодишњице Међународне организације рада“.

Циљ конференције је да размјена искустава у вези измјена радног и социјалног права у земљама Балкана, као и права удруживање и кокелтивно преговарање.

Конференција окупља 60 учесника из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Хрватске, Словеније, Косова, Бугарске, Румуније, Грчке и Турске.

У раду Конференције учествује предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]