Конференција о теми „ Социјални и економски развој – синдикати и политика“ Сарајево, 21.фебруар 2018.године

Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују данас у Сарајеву у  раду Конференције о теми „Социјални и економски развој – синдикати и политика“ коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Циљ Конференције је размјена мишљења и искустава у вези европских интеграција Западног Балкана са посебним освртом на социјални и политички пејзаж – страначке везе и савезништва, моделима успостављања односа синдиката са политичким партијама, улоге синдиката, политичких партија, цивилног друштва и медија у процесу политичких и социјалних реформи као и ревитализовању начина спровођења идеја о колективним акцијама.

Поред предсједнице и генералног секретара Савеза синдиката РС, Конференцији присуствују и предсједници савеза синдиката земаља бивше Југославије – чланице РСС Солидарност, као и савјетник у Европској конфедерацији синдиката Петер Зајденек и Њена екселенција Августина Цвекова Карабашева, амбасадорка Републике Бугарске у БиХ због бугарског предсједавања Европском унијом.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]