Јачање капацитета Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС, Хајдучке воде, Борја Теслић 25. новембар 2017. године. године

Данас је на Борју на Хајдучким водама одржан семинар за новоизабране предсједнике синдикалних организација Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

У складу са Програмом овог Синдиката организован је и реализован први у низу семинара едукативног карактера за новоизабране предсједнике синдикалних организација о темама које ће у будућем четверогодишњем мандату ојачати капацитет овог Синдиката и на тај начин још јаче учврстити позицију Синдиката као равноправног социјалног партнера Влади РС и Удружењу послодаваца.

Теме данашњег семинара биле су „Абецеда синдиката“, „Улога предсједника синдикалне организације“, „Улога синдиката у колективном преговарању“ и „Здравље и заштита на раду са посебним фокусом на Акт о процјени ризика“.

У раду семинара учествовали су предсједници синдикалних организација из свих области које овај Синдикат обухвата и договорено је да се са оваквим видом едукације настави и убудуће уз посебно учешће младих синдикалних активиста и представница Актива жена овог Синдиката ради учвршћивања њихових позиција и њиховог  анимирања у  све облике синдикалне борбе и  акције.

Семинар је финансијски подржан од Међународног синдиката грађевинарства, шумарства и дрвне индустрије ( BWI – www.bwint.org ) чија је чланица Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС.

Семинар на тему " Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској ", Бијељина, 16.11.2018. године

Семинар на тему “ Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској „, Бијељина, 16.11.2018. године

Едукација
Савез синдиката Републике Српске у сарадњи са Америчким центром солидарности – Програм за Балкан организује дводневни семинар за чланове Генералног вијећа, Надзорног и Статутарног одбора и чланове Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске на тему „ПРИМЈЕНА [опширније]