Јачање капацитета Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС, Хајдучке воде, Борја Теслић 25. новембар 2017. године. године

Данас је на Борју на Хајдучким водама одржан семинар за новоизабране предсједнике синдикалних организација Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

У складу са Програмом овог Синдиката организован је и реализован први у низу семинара едукативног карактера за новоизабране предсједнике синдикалних организација о темама које ће у будућем четверогодишњем мандату ојачати капацитет овог Синдиката и на тај начин још јаче учврстити позицију Синдиката као равноправног социјалног партнера Влади РС и Удружењу послодаваца.

Теме данашњег семинара биле су „Абецеда синдиката“, „Улога предсједника синдикалне организације“, „Улога синдиката у колективном преговарању“ и „Здравље и заштита на раду са посебним фокусом на Акт о процјени ризика“.

У раду семинара учествовали су предсједници синдикалних организација из свих области које овај Синдикат обухвата и договорено је да се са оваквим видом едукације настави и убудуће уз посебно учешће младих синдикалних активиста и представница Актива жена овог Синдиката ради учвршћивања њихових позиција и њиховог  анимирања у  све облике синдикалне борбе и  акције.

Семинар је финансијски подржан од Међународног синдиката грађевинарства, шумарства и дрвне индустрије ( BWI – www.bwint.org ) чија је чланица Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС.

Радна посјета општинама Шипово и Језеро

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]