HI “ Destilacija“ Teslić ne smije prestati sa radom

HI " Destilacija" Teslić ne smije prestati sa radom
HI " Destilacija" Teslić ne smije prestati sa radom

Savez sindikata Republike Srpske i Sindikat šumarstva prerade drveta i papira Republike Srpske, zahtjevaju od Vlade Republike Srpske  i od  Javnog preduzeća ,,Šume RS,, da odmah, krenu u  realizaciju potpisanih  ugovora sa hemijskom industrijom ,,Destilacija,, a, d. Teslić, i ovom preduzeću isporuče neophodne sirovine, kako bi  preduzeće nastavilo nesmetano da radi.

Obaveze koje imaju ,,Šume RS,, prema Destilaciji, a koje su definisane ugovorom, nisu ispoštovane i u ovom trenutku takav odnos ,,Šuma RS,, dovodi i pitanje opstanak  i proizvodnju u ,,Destilaciji,,, a samim tim upitna su radna mjesta.

,,Destilacija,, je jedno od preduzeća koje poštuje sve obaveze prema radnicima i prema državi i ni u jednoj situaciji, nijednim potezom u funkcionisanju ovog preduzeća, rukovodstvo preduzeća i radnici nisu doprinjeli da se nađu ovakvoj situaciji.

Značajno je reći da ovo nije prvi put  da ,,Destilacija,, ima probleme u nabavci sirovine koja obezbjeđuje rad i funkcionisanje preduzeća, pa je tim više obaveza Vlade Republike Srpske i ,,Šuma RS,, da krajnje ozbiljno shvate ovu situaciju  i da preduzmu sve zakonom dozvoljene radnje  kako bi ,,Destilacija,,  nesmetano nastavila sa radom, radnici nastavili i dalje da kvalitetno i dobro da rade, čime su na dobitku i lokalna zajednica i Republika Srpska.

Preuzmite dokument u cjelosti


Poslednje vijesti

" Bulgartabak " da se u roku od 10 dana izjasni da li želi prodati Fabriku duvana Banjaluka

“ Bulgartabak “ da se u roku od 10 dana izjasni da li želi prodati Fabriku duvana Banjaluka

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
U Adminiistrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, danas je održan sastanak delegacije Saveza sindikata Republike Srpske koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić, sa predstavnicima Vlade i većinskog vlasnika Fabrike duvana Banjaluka, bugarske kompanije ,,Bulgartabak,,. [opširnije]
Razmatranje aktuelnog stanja u Fabrici duvana Banja Luka ( Sastanak u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske )

Razmatranje aktuelnog stanja u Fabrici duvana Banja Luka ( Sastanak u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske )

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Na inicijativu predsjednice Vlade Republike Srpske,Željke Cvijanović, predsjednica Saveza sindikata RS, Ranka Mišić učestvovaće u radu sastanka na kojem će se razmatrati aktuelno stanje Fabrike duvana Banja Luka. Sastanak će se održati u Administrativnom centru [opširnije]