Економско-социјални савјет Републике Српске није прихватио Приједлог акционог плана запошљавања за 2018. годину ( Фото РТРС )

Економско-социјални савјет Републике Српске није прихватио Приједлог акционог плана запошљавања за 2018. годину, док је извјештај о реализацији акционог плана за прошлу годину враћен на дораду, саопштила је предсједница Савјета Ранка Мишић.

“Свака врста популистичких пројеката је узалуд потрошен новац, и оно што треба пословној заједници јесу подстицаји за запошљавањ у реални сектор како би се створила продуктивна радна мјеста и како би ти људи остали да раде и након истека пројекта. Завод за запошљавање Републике Српске мора да доживи своју реформу и прилагоди се стварном животу, ако је потребно и доношењем новог закона ”, рекла је Ранка Мишић, предсједник Савеза синдиката Републике Српске.

Потпредсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Дејан Мијић рекао је да је извјештај о реализацији акционог плана запошљавања за 2017. годину враћен на дораду, јер желе да добију егзактне податке о запосленим лицима зато што у прошлој години није довољно средстава пласирано у реални сектор.

“ Пословној заједници тренутно недостају кадрови за много радних мјеста, профила од средње до високе стручне спреме, али нема пуно заинтересованих за рад у реалном сектору “ истакао је Мијић.

Погледајте прилог Радио телевизије Републике Српске

Погледајте прилог Алтернативне телевизије – АТВ

Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона

Међународна сарадња