Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske nije prihvatio Prijedlog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske nije prihvatio Prijedlog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu ( Foto RTRS )
Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske nije prihvatio Prijedlog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu ( Foto RTRS )

Ekonomsko-socijalni savjet Republike Srpske nije prihvatio Prijedlog akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu, dok je izvještaj o realizaciji akcionog plana za prošlu godinu vraćen na doradu, saopštila je predsjednica Savjeta Ranka Mišić.

“Svaka vrsta populističkih projekata je uzalud potrošen novac, i ono što treba poslovnoj zajednici jesu podsticaji za zapošljavanj u realni sektor kako bi se stvorila produktivna radna mjesta i kako bi ti ljudi ostali da rade i nakon isteka projekta. Zavod za zapošljavanje Republike Srpske mora da doživi svoju reformu i prilagodi se stvarnom životu, ako je potrebno i donošenjem novog zakona ”, rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske.

Potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dejan Mijić rekao je da je izvještaj o realizaciji akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu vraćen na doradu, jer žele da dobiju egzaktne podatke o zaposlenim licima zato što u prošloj godini nije dovoljno sredstava plasirano u realni sektor.

“ Poslovnoj zajednici trenutno nedostaju kadrovi za mnogo radnih mjesta, profila od srednje do visoke stručne spreme, ali nema puno zainteresovanih za rad u realnom sektoru “ istakao je Mijić.

Pogledajte prilog Radio televizije Republike Srpske

Pogledajte prilog Alternativne televizije – ATV


Poslednje vijesti

Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana, Beograd 10 - 12. decembar

“ Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana “ , Beograd 10 – 12. decembar

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu okruglog stola o temi „Budućnost socijalnog dijaloga u promjenjivom svijetu rada regiona zapadnog Balkana“ koji organizuje Regionalni sindikalni savjet Solidarnost kojeg su osnovali savezi sindikata [opširnije]