Част је бити синдикалац у 21. вијеку

Одржан 5. Конгрес Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС

Част је бити синдикалац у 21. вијеку, јер се у свом раду, чија је суштина борба да радници достојанстевно живе од свога рада, сусреће са разним изазовима.Синдикат као организација и као покрет је јак само онолико колико је бројан, јединстевн и солидаран, само су неки од закључака са данашњег Шестог конгреса Синдиката пољопривреде и прехраамбене индустрије Републике Српске, одржане у Приједору.
С тога ће јачање социјалног дијалога, омасовљење и едукација посебно младих чланова, потпсивање Посебног колективног уговора, те заштита и унапређење свих стечених радничких и синдикалних права, бити основни правци дјеловања у наредне четири године, нагласио је предсједник овог гранског синдиката Александар Томић.
Делегати су једногласно изабрали органе гранског синдиката, у наредном четверогодишњем периоду, Статутарни и Надзорни одбор, те делегате Шестог конгреса Савеза синдиката Републике Српске, који ће бити одржан почетком јула ове године.
За предсједника Синдиката пољоприврееде и прехраамбене индустрије Републике Српске у периоду од 2017 до 2021. године, једногласно је изабран Александар Томић.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]