Част је бити синдикалац у 21. вијеку

Одржан 5. Конгрес Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС

Част је бити синдикалац у 21. вијеку, јер се у свом раду, чија је суштина борба да радници достојанстевно живе од свога рада, сусреће са разним изазовима.Синдикат као организација и као покрет је јак само онолико колико је бројан, јединстевн и солидаран, само су неки од закључака са данашњег Шестог конгреса Синдиката пољопривреде и прехраамбене индустрије Републике Српске, одржане у Приједору.
С тога ће јачање социјалног дијалога, омасовљење и едукација посебно младих чланова, потпсивање Посебног колективног уговора, те заштита и унапређење свих стечених радничких и синдикалних права, бити основни правци дјеловања у наредне четири године, нагласио је предсједник овог гранског синдиката Александар Томић.
Делегати су једногласно изабрали органе гранског синдиката, у наредном четверогодишњем периоду, Статутарни и Надзорни одбор, те делегате Шестог конгреса Савеза синдиката Републике Српске, који ће бити одржан почетком јула ове године.
За предсједника Синдиката пољоприврееде и прехраамбене индустрије Републике Српске у периоду од 2017 до 2021. године, једногласно је изабран Александар Томић.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати