Част је бити синдикалац у 21. вијеку

Одржан 5. Конгрес Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС

Част је бити синдикалац у 21. вијеку, јер се у свом раду, чија је суштина борба да радници достојанстевно живе од свога рада, сусреће са разним изазовима.Синдикат као организација и као покрет је јак само онолико колико је бројан, јединстевн и солидаран, само су неки од закључака са данашњег Шестог конгреса Синдиката пољопривреде и прехраамбене индустрије Републике Српске, одржане у Приједору.
С тога ће јачање социјалног дијалога, омасовљење и едукација посебно младих чланова, потпсивање Посебног колективног уговора, те заштита и унапређење свих стечених радничких и синдикалних права, бити основни правци дјеловања у наредне четири године, нагласио је предсједник овог гранског синдиката Александар Томић.
Делегати су једногласно изабрали органе гранског синдиката, у наредном четверогодишњем периоду, Статутарни и Надзорни одбор, те делегате Шестог конгреса Савеза синдиката Републике Српске, који ће бити одржан почетком јула ове године.
За предсједника Синдиката пољоприврееде и прехраамбене индустрије Републике Српске у периоду од 2017 до 2021. године, једногласно је изабран Александар Томић.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]