“ Булгартабак “ да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

" Булгартабак " да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

У Админиистративном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, данас је одржан састанак делегације Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, са представницима Владе и већинског власника Фабрике дувана Бањалука, бугарске компаније ,,Булгартабак,,.

На састанку којем је предсједавала потпредсједница Владе Сребренка Голић, закључено је  да се компанија ,,Булгартабак,, у наредних десет дана у писаној форми изјасни, да ли жели продати Фабрику дувана Бања Лука, да  би Влада тражила новог  стратешког партнера, како би ово предузеће наставило са радом , те стотину радника остало на својим радним мјестима.

Данашњем састанку присуствовали су предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић, предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука Мирослав Маринковић,   министар привреде енергетике и развоја Петар Ђокић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства као и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, те представник управе менаџмента предузећа Радослав Рахтнер.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске