“ Булгартабак “ да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

" Булгартабак " да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

У Админиистративном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, данас је одржан састанак делегације Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, са представницима Владе и већинског власника Фабрике дувана Бањалука, бугарске компаније ,,Булгартабак,,.

На састанку којем је предсједавала потпредсједница Владе Сребренка Голић, закључено је  да се компанија ,,Булгартабак,, у наредних десет дана у писаној форми изјасни, да ли жели продати Фабрику дувана Бања Лука, да  би Влада тражила новог  стратешког партнера, како би ово предузеће наставило са радом , те стотину радника остало на својим радним мјестима.

Данашњем састанку присуствовали су предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић, предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука Мирослав Маринковић,   министар привреде енергетике и развоја Петар Ђокић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства као и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, те представник управе менаџмента предузећа Радослав Рахтнер.

Одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске ( Фото РТРС )

У Бањалуци је одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката. Сједницом је пресједавао потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић. Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић, предсједница Савеза [опширније]

Најаве догађаја
Сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске одржаће се данас 16.априла 2018.године са почетком у 11.00 часова у Кабинету потпредсједника Владе Републике Српске Антона Касиповића. У Имплементациони одбор испред Савеза синдиката [опширније]