“ Булгартабак “ да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

" Булгартабак " да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

У Админиистративном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, данас је одржан састанак делегације Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, са представницима Владе и већинског власника Фабрике дувана Бањалука, бугарске компаније ,,Булгартабак,,.

На састанку којем је предсједавала потпредсједница Владе Сребренка Голић, закључено је  да се компанија ,,Булгартабак,, у наредних десет дана у писаној форми изјасни, да ли жели продати Фабрику дувана Бања Лука, да  би Влада тражила новог  стратешког партнера, како би ово предузеће наставило са радом , те стотину радника остало на својим радним мјестима.

Данашњем састанку присуствовали су предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић, предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука Мирослав Маринковић,   министар привреде енергетике и развоја Петар Ђокић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства као и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, те представник управе менаџмента предузећа Радослав Рахтнер.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]