“ Булгартабак “ да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

" Булгартабак " да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

У Админиистративном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, данас је одржан састанак делегације Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, са представницима Владе и већинског власника Фабрике дувана Бањалука, бугарске компаније ,,Булгартабак,,.

На састанку којем је предсједавала потпредсједница Владе Сребренка Голић, закључено је  да се компанија ,,Булгартабак,, у наредних десет дана у писаној форми изјасни, да ли жели продати Фабрику дувана Бања Лука, да  би Влада тражила новог  стратешког партнера, како би ово предузеће наставило са радом , те стотину радника остало на својим радним мјестима.

Данашњем састанку присуствовали су предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић, предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука Мирослав Маринковић,   министар привреде енергетике и развоја Петар Ђокић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства као и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, те представник управе менаџмента предузећа Радослав Рахтнер.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]