“ Булгартабак “ да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

" Булгартабак " да се у року од 10 дана изјасни да ли жели продати Фабрику дувана Бањалука

У Админиистративном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, данас је одржан састанак делегације Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједница Ранка Мишић, са представницима Владе и већинског власника Фабрике дувана Бањалука, бугарске компаније ,,Булгартабак,,.

На састанку којем је предсједавала потпредсједница Владе Сребренка Голић, закључено је  да се компанија ,,Булгартабак,, у наредних десет дана у писаној форми изјасни, да ли жели продати Фабрику дувана Бања Лука, да  би Влада тражила новог  стратешког партнера, како би ово предузеће наставило са радом , те стотину радника остало на својим радним мјестима.

Данашњем састанку присуствовали су предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије Републике Српске Александар Томић, предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука Мирослав Маринковић,   министар привреде енергетике и развоја Петар Ђокић, представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства као и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, те представник управе менаџмента предузећа Радослав Рахтнер.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]