“ Bulgartabak “ da se u roku od 10 dana izjasni da li želi prodati Fabriku duvana Banjaluka

" Bulgartabak " da se u roku od 10 dana izjasni da li želi prodati Fabriku duvana Banjaluka

U Adminiistrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, danas je održan sastanak delegacije Saveza sindikata Republike Srpske koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić, sa predstavnicima Vlade i većinskog vlasnika Fabrike duvana Banjaluka, bugarske kompanije ,,Bulgartabak,,.

Na sastanku kojem je predsjedavala potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić, zaključeno je  da se kompanija ,,Bulgartabak,, u narednih deset dana u pisanoj formi izjasni, da li želi prodati Fabriku duvana Banja Luka, da  bi Vlada tražila novog  strateškog partnera, kako bi ovo preduzeće nastavilo sa radom , te stotinu radnika ostalo na svojim radnim mjestima.

Današnjem sastanku prisustvovali su predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske Aleksandar Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banja Luka Miroslav Marinković,   ministar privrede energetike i razvoja Petar Đokić, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS, te predstavnik uprave menadžmenta preduzeća Radoslav Rahtner.

Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja