Branko Zelenović: Postigli smo cilj

Branko Zelenović: Postigli smo cilj
Branko Zelenović: Postigli smo cilj

Branko Zelenović, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS potpisao je danas u Vladi RS sa Lejlom Rešić, ministricom uprave i lokalne samouprave RS izmjene i dopune Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi. Zelenović je nakon potpisivanja ovog ugovora rekao da su u Sindikatu lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske prije svega postigli cilj – potpisan je Posebni kolektivni ugovor, koji će za 8 dana, nakon objavljivanja u Službenom glasniku stupiti na snagu, a dogovoreno je i  povećanje plata za zaposlene u jedinicima lokalne samouprave za najmanje 10%.

„Kampanju za povećanje plata vodili smo cijelu prošlu godinu, intezivno i uspjeli smo u tome. Krajnji rezultat našeg svakodnevnog rada jeste i današnje potpisivanje ugovora.  Otežavajuća okolnost tokom kampanje Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS bio je drugi sindikat koji je tražio manje povećanje od 5%, pa smo se susretali i s tim problemom. Uprkos tome, nismo odustali od svojih zahtjeva za povećanje plata za najmanje 10% svim zaposlenim u jedinicama lokalne samouprave“, rekao je Branko Zelenović.
Zelenović je poslao poruku svim radnicima zaposlenim u jedinicama lokalne samouprave u RS da će im plata biti povećana nakon čak 10 godina i da je ovo samo početak kampanje i borbe za veće plate i da je to rezultat rada ovog sindikata koji je uvijek u zaštiti interesa radnika.  Iako Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS postoji manje od dvije godine, uspio je već drugi put radnicima da poveća plate.

Izmjene i dopune Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi Republike Srpske